Het Fruitcorso in Tiel is een jaarlijks terugkerend evenement. Appels, peren, noten, zaden, paprika’s en druiven; allemaal maken ze deel uit van de corsostoet die het derde weekend van september door de straten van Tiel trekt. Fruit zoals u het nog nooit heeft gezien, zaden waarvan u het bestaan niet kende, verwerkt in praalwagens ontworpen en gebouwd door liefhebbers uit de Betuwe en het land van Maas en Waal.

De corsostoet bestaat dit jaar uit twaalf grote wagens en zes jeugdwagens.

UNIEK IN DE WERELD

In het derde weekend van september zijn Tiel en Regio Rivierenland in de ban van het Fruitcorso. Dit evenement is uniek in de wereld en in 2013 bekroond tot Cultureel Erfgoed.

Nergens ter wereld worden zulke prachtige corsowagens vervaardigd van groenten en fruit. 18 deelnemers uit 7 omliggende gemeenten maken deze fantastische ‘meesterwerken’. Duizenden vrijwilligers in het Rivierengebied werken hier maandenlang hard aan.

Naast de corsowagens maakt ook het Kindercorso een extra entertainend deel uit van de veelzijdige stoet.

Daarnaast is er het Food Truck Festival, de Fruitmozaïeken en het Corso by Night.

Het evenement trekt jaarlijks meer dan 80.000 bezoekers.